Exterieur

In deze bijlages worden onze ruimtes buiten beschreven. Het zwembad en wat is er rond het zwembad. Alle terrassen, waar liggen ze in de zon of schaduw .

Zwembad

Aan de achterzijde van het huis bevind zich het zwembad. Deze is 10 x 4 meter, aflopend 0,9 tot 2,4 meter diep. Het zwembad is omringd met een terras. Aan de ene zijde is de tuin afgeschermd met een oude stenen muur met daarvoor een tropische siertuin met bananenplanten, palmen en andere tropische planten. De andere kant van het zwembad is afscherming met oleander struiken, sierriet en palmbomen. Dus bij het zwembad heeft men veel privacy. Onder de grote pergola zit men in de schaduw er staat een houten tafel met 6 stoelen. De Portugese barbecue staat naast de tafel. De buitendouche heeft leidingwater, dus in de zomer kan men hier heerlijk buiten douchen. Er zijn voldoende zonnebedden, parasols, en relaxstoelen aanwezig. Er zijn twee gedeeltes waar de ligbedden staan en er is een gedeelte met een schaduwdoek, waar men de hangmat kan neer zetten of een kinderbadje.

Tuin

Het huis staat midden op het terrein en is omringd door de tuin en een boomgaard. Het hele terrein is ommuurd en omheind. In de grote en ruim opgezette boomgaard bevinden zich veel soorten fruitbomen, onder andere een aantal vijgen-, sinaasappel-, citroenen-, appelbomen. Uiteraard staan er her en der ook bananenbomen, olijfbomen en veel amandelbomen en palmbomen. Rondom het zwembad en voor de keuken en de woonkamer hebben we tropische siertuinen. Dus het hele jaar hebben we bloemen en fruit, er staat altijd wel iets in de bloei en het rijpe biologische fruit mag u gewoon plukken. In de tuin voor de keuken bevindt zich tevens een kruidentuin. Lekker verse rozemarijn en tijm, salie voor op het vlees en de vis voor de barbecue.

Wij proberen zoveel mogelijk biologisch (permacultuur) te tuinieren, dus al het restafval van de tuin wordt omgezet in compost en weer verwerkt in de tuin. Daardoor gebruiken we ook minder meststoffen en bestrijdingsmiddelen. We proberen ook zoveel mogelijk de dieren in de omgeving de ruimte te geven, in onze tuin ziet u dan ook veel soorten vogels, hazen, salamanders, egels en andere kleine dieren. We besproeien met landbouwwater en hoofdzakelijk s ’nachts.  Kortom onze tuin is een lustoord voor mens en dier.

Terrassen

Wat zo heerlijk is aan onze terrassen, er altijd een zeewindje. U kunt in of uit de wind altijd een plekje vinden. Daarnaast hebben wij zoveel terrassen rond het huis in de tuin, dat u altijd een plekje in de schaduw of de zon kan vinden. Het heerlijke ontbijt terras voor de woonkamer, ligt in de ochtend in de zon. Op het terras voor de keuken heeft u uitzicht naar het plaatsje Fuseta en de zee. Hier kun je de hele dag heerlijk zitten in de zon of schaduw aan de eettafel met makkelijke stoelen.

Achter bij het zwembad kunt u in de schaduw zitten van de grote pergola of onder het schaduw doek. Maar er is ook voldoende plaats om uw stoel of een van de ligbedden in de zon te zetten. Ons geweldige dakterras kunt u bereiken door een trap in de tuin. Het uitzicht over de omgeving en naar de zee is geweldig. Er staat een heerlijke eettafel onder de met riet bedekte pergola. Voor de mooie zomer avonden is er verlichting, dus je kunt nagenieten van de dag onder de altijd mooie sterrenhemel. Het dakterras is erg groot dus de ligbedden of de stoelen kan u natuurlijk ook in de zon zetten. Op ons rustieke stuk land hebben we een verhoging gemaakt, pak een stoel en ga genieten van het geweldige uitzicht naar de omgeving of de zee.

Scroll to top
nl_NLNederlands