Vervoer

De Reis en het Vervoer

Hoe gaat u, waarlangs, en wilt u dingen combineren, stad, strand of anders. Hoe verplaats u zich ter plaatse.

De reis naar de Algarve is al avontuur op zich, u vakantie begint als u thuis de deur dicht doe. Dus vraag ons gerust om advies wij helpen u graag. Ter plaatse heeft u een auto nodig. Wij hebben twee fietsen te huur, mocht u meer willen huren dan zijn er aantal verhuur zaken in de buurt.

Het treintje naar het strand van Praia do Barril in de Algarve

Het snelste is per vliegtuig. De vlucht naar Faro duurt ongeveer 3 uur soms is de heen- of terugvlucht korter vanwege de gunstige windrichting. Er vliegen diverse vliegmaatschappijen op Faro onder ander:
Ryanair: Vliegt vanaf Eindhoven, Charleroi, Weeze (Düsseldorf) en Maastricht in de zomer
Transavia: vliegt vanaf Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam
Brussels Airlines: Vliegt vanaf Zaventem (Brussel)

Mocht u genieten van een lange vakantie dan is het te overwegen om met uw eigen auto te gaan. Het voordeligste is dat u uw eigen auto tot uw beschikking heeft tijdens uw vakantieverblijf. De afstand Utrecht – Tavira is ongeveer 2350 km. Het valt in 2 à 3 dagen te bereizen (enkele reis). Wij hebben voor u, een routebeschrijving beschikbaar, met leuke stopplaatsen, tips en  hoteladressen voor onderweg in België-Frankrijk- Spanje.

Exclusief voor onze gasten bemiddelen wij bij de huur van een auto.  Wij hebben een goede vaste prijsafspraak met een autoverhuurbedrijf. Mocht u interesse hebben vraagt u dan bij ons de prijslijst op. Wij reserveren uw auto en bevestigen dit schriftelijk. Vanaf het vliegveld Faro is het met de auto 25 minuten rijden naar Casa Antonius. Bij de boekingsbevestiging van de villa krijgt u van ons een routebeschrijving van het vliegveld naar het huis. 

Lissabon is een van de  voordeligste bestemming in Europa. Luchtvaartmaatschappijen zoals Portugália Airlines, TAP Air Portugal en Easyjet vliegen vanaf diverse bestemmingen binnen en buiten Europa naar Lissabon. De chartervluchten zijn vrij goedkoop.
U kunt eerst de prachtige een levendige stad Lissabon een paar dagen bezoeken en vervolgens gaat u op uw gemak naar de Algarve gaan om daar een strand en zon vakantie te houden. U kunt op “Aeroporto da Portela” in Lissabon een auto huren, wij kunnen u daar eventueel bij helpen, vraag onze brochure autoverhuur.
Er zijn 3 autoroutes van Lissabon naar de Faro, de snelste route is via de A2 en dan de E1 (beide tolweg). Het is ongeveer 3 uur en een kwartier (279 km) rijden. 
Maar u kunt ook per trein of bus uw reis vervolgen naar Faro en genieten van het landschap. Beide doen er ongeveer  4 uur over om Faro te bereiken.
De Caminhos de Ferro Portugueses of CP is de spoorexploitant in het land en alle tijden en prijzen staan op hun website www.cp.pt. Alle treintickets kunnen bij CP balies op stations, of op de RENFE website (voor nachttreinen) worden gekocht.

 

Ook de vluchten naar Sevilla zijn niet duur, kijkt eens naar de vliegmaatschappij Vueling en Rynair.
Sevilla heeft een groot historisch centrum en is een bruisende stad. Wij raden u wel aan om Sevilla in het voor- en najaar te bezoeken, omdat het in er de zomer zeer warm kan zijn. Het is niet voor niks de warmste stad van Europa.

De havenstad Porto ligt in het noord-westen van Portugal. Met goedkope vliegtickets naar Porto vliegt u naar een gezellige stad met een rijk cultureel leven en een traditioneel karakter. Porto is een ideaal vertrekpunt om Portugal ontdekken. U kunt met de auto naar de Algarve afzakken voor heerlijk ontspannen vakantie. U kunt ook een binnenlandse vlucht nemen naar Faro, dan zorgen wij er voor dat er een huurauto voor u klaar staat.

Scroll to top
nl_NLNederlands